Špijunski avion praćen putem aplikacije za mobilni telefon

Izvor: Blic, 01.Maj.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špijunski avion praćen putem aplikacije za mobilni telefon

Let britanskog špijunskog aviona nadgledan je putem aplikacije na mobilnom telefonu dok je vršio izviđanje ruske protivvazdušne odbrane, piše britanski dnevnik "Dejli mejl".

List navodi da su zainteresovani mogli su da posmatraju let aviona vrednog 650 miliona funti "Rivet džoint" preko aplikacije "Flajtradar24" ili "Plejnfajnder" dok je leteo nedaleko od ruske enklave Kaljiningrad.

Korisnici su mogli da prate i brzinu letelice, broj aviona i rutu dok se kretala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod obala.

Snimci sa radara objavljeni na društvenim medijima ukazuju na to da je avion britanskog vazduhoplovstva, koji su pratili američki izviđački avioni "ef-35", leteo na udaljenosti od oko stotinak kilometara od ruske baze.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Špijunski avion mogao da se prati putem aplikacije za mobilni

Izvor: Radio 021, 01.Maj.2017

Let britanskog špijunskog aviona nadgledan je putem aplikacije na mobilnom telefonu dok je obavljao izviđanje ruske protivvazdušne odbrane, piše britanski dnevnik "Dejli mejl"...List navodi da su zainteresovani mogli da posmatraju let aviona vrednog 650 miliona funti "Rivet džoint" preko aplikacije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.