Somalski pirati oslobodili teretni brod

Izvor: Blic, 12.Dec.2010, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalski pirati oslobodili teretni brod

MOGADIŠ - Somalski pirati oslobodili su teretni brod u vlasništvu grčke kompanije koji je plovio pod liberijskom zastavom, saopštile su danas pomorske snage Evropske unije.

Na brodu "MV Eleni P", koji je otet 12. maja, na oko 250 nautičkih milja od obale Omana, bila su 23 člana posade, među kojima 19 Filipinaca, dva Grka, jedan Ukraijnac i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedan Rumun.

Prema tvrdnjama izvora iz pomorske službe, u toku su bili pregovori o otkupu, ali nije poznato da li otkupnina plaćena, prenela je agencija Rojters.

Somalski pirati, koji deluju u Indijskom okeanu i Adenskom zalivu, od otmica brodova za koje uzimaju otkupnine zarađuju nekoliko desetina miliona dolara, uprkos patrolama stranih mornarica koji pokušavaju da spreče napade pirata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pirati vratili grčki brod

Izvor: Radio 021, 12.Dec.2010

Somalijski pirati oslobodili su teretni brod u vlasništvu grčke kompanije koji je plovio pod liberijskom zastavom, saopštile su pomorske snage Evropske unije.

Nastavak na Radio 021...

Somalijski pirati oslobodili grčki teretni brod

Izvor: Southeast European Times, 12.Dec.2010

12/12/2010..BRISEL, Belgija -- Grčki teretni brod, koji su u maju, u Adenskom zalivu, oteli somalijski pirati, oslobođen je u subotu (11. decembar), saopštile su pomorske snage EU ATALANTA. Na brodu, koji je plovio pod zastavom Liberije, bila je posada koju su činili 19 Filipinaca, dva Grka, jedan...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.