Sirija upotrebila hemijsko oružje

Izvor: B92, 25.Apr.2013, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sirija upotrebila hemijsko oružje"

Abu Dabi -- Američki sekretar za odbranu Čak Hejgel izjavo je u Abu Dabiju da je sirijski režim verovatno upotrebio hemijsko oružje u "nekoj manjoj razmeri".

On je rekao da je Bela kuća obavestila Kongres da su američke obaveštajne službe u poslednja 24 sata zaključile da postoji verovatnoća da je režim sirijskog predsednika Bašara Asada upotrebio hemijsko oružje - naročitio gas sarin.

"To je u suprotnosti sa svakom konvencijom o vođenju rata", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hejgel na konferenciji za novinare, preneo je AP.

Američki predsednik Barak Obama je izjavio da bi upotreba hemijskog oružja presudno uticala na promenu američkog stava o vojnoj intervenciji u građanskom ratu u Siriji, koji traje više od dve godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija upotrebljavala kemijsko oružje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2013, 08:44

Bijela je kuća obavijestila zastupnike u Kongresu o mogućnosti da je režim Bašara al-Asada u Siriji u manjoj mjeri upotrijebio kemijsko oružje. Naše obavještajne službe zaključile su da je sirijski režim upotrijebio manju količinu kemijskog oružja, posebice sarina. Objavila je to glasnogovornica...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tanki dokazi o upotrebi hemijskog oružja u Siriji

Izvor: Kurir, 26.Apr.2013

Američka Bela kuća i zapadne diplomate u UN kažu da je Sirija "verovatno" ispalila hemijsku municiju, ali nisu precizirali koji je hemijski agens u pitanju. Izraelska armija je iznela mišljenje da su sirijske snage upotrebile sarin i novinarima pokazala fotografije jednog tela..Inspektori za oružje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.