Si sa Putinom u Moskvi o unapređenju saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si sa Putinom u Moskvi o unapređenju saradnje

Kineski predsednik Si Đinping sastao se danas sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o unapređenju saradnje dve zemlje. Poseta kineskog predsednika dolazi u momentu kada je Severna Koreja lansirala novu raketu, a tenzije između SAD i Kine pojačane.

Rusija i Kina su se složile da je potrebno simultano "zamrzavanje" severnokorejskog raketnog i nuklearnog programa i opsežnih vojnih vežbi Sjedinjenih Americkcih Država i Južne Koreje, izjavio je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je danas razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom o unapređenju saradnje dve zemlje.

Poseta kineskog predsednika dolazi u momentu kada je Severna Koreja lansirala novu raketu, a tenzije između SAD i Kine pojačane.

Si je izrazio očekivanje da će njegov razgovor sa ruskim prtedsednikom biti uspešan.

Tokom poroteklih godina potigli smo uspeh u zajedničkim odnosima, a tokom ove posete planiram da detaljnije razgovaram o pitanjima saradnje u različitim oblastima, rekao je Si, prenose agencije.

Pozdravljajući se sa predsednikom Kine, šef ruske države obećao je fokusiranje na ekonomska i međunarodna pitanja, navodi AP.

Pre dolaska u Moskvu, u ponedeljak, Si je upozorio američkog predsednika Donalda Trampa da "neki negativni faktori" remete odnose između SAD i Kine.

Naime, Kina je zabrinuta zbog rasporeda američkog protivraketnog sistema u Južnoj Koreji i u bojazni da će to poremetiti stratešku ravnotežu u regionu.

Tramp, Putin i Si će prisustvovati samitu G20 u Nemačkoj krajem ove nedelje.

Kremlj: Susret Putina i Trampa dogovoren za 7. Jul 

Predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimir Putin i Donland Tramp sastaće se po prvi put u petak, 7. jula na marginama samita G20 u Hamburgu, izjavio je danas pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.  "Dogovoren je susret za 7. jul", rekao je Ušakov, preneo je Interfaks.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si i Putin za zamrzavanje aktivnosti Severne Koreje i SAD

Izvor: RTS, 04.Jul.2017

Kineski predsednik Si Đinping sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o unapređenju saradnje dve zemlje, ali i o tenzijama na Korejskom poluostrvu. Saglasni su da je potrebno simultano "zamrzavanje" severnokorejskog raketnog i nuklearnog programa i opsežnih vojnih...

Nastavak na RTS...

Predsednici Kine u Rusije unapređuju saradnju

Izvor: B92, 04.Jul.2017

Moskva -- Kineski predsednik Si Đinping sastao se danas sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o unapređenju saradnje dve zemlje...Poseta kineskog predsednika dolazi u momentu kada je Severna Koreja lansirala novu raketu, a tenzije između SAD i Kine pojačane...Si je izrazio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.