Samohrana majka koja je ubila provalnika: Bilo je - ili on, ili moja beba

Izvor: Blic, 08.Jan.2012, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samohrana majka koja je ubila provalnika: "Bilo je - ili on, ili moja beba"

Sara Mekinli (18), samohrana majka iz Oklahome, u SAD, koja je u novogodišnjoj noći ubila provalnika nakon što je pozvala policiju i pitala da li sme, izjavila je da joj nije bilo lako da povuče obarač na dvocevki koju je nasledila od pokojnog muža.

- Ipak, bilo je pitanje da li će to biti on, ili moj sin. To nije mogao da bude moj sin. Ne postoji ništa opasnije od žene s detetom - rekla je Sara Mekinli, koja je posle ove drame stekla status heroja u Sjedinjenim Državama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Sara Mekinli se na meti provalnika našla kada je ostala bez supruga Keneta (58), koji je umro od raka na Božić po gregorijanskom kalendaru. Iza sebe je ostavio veliku količinu skupih lekova za koje su znali napadači, inače ovisnici od narkotika.

Provalnik Džastin Martin

Ona je u trenutku napada bila sama sa svojim sinčićem Džastinom. Kada je čula provalnika, uzela je jednu od dve puške koje je sačuvala iz muževljeve kolekcije posle njegove smrti. Ostale je bila prodala da bi platila sahranu.

Nazvala je policiju i rekla dispečerki:

- Neki tip mi je pred vratima. Deluje mi opasno. Imam dva komada oružja u rukama. Da li smem da ga upucam ako uđe na ova vrata?

Kada je provalnik Džastin Martin (24) ušao u kuću, ojdeknuo je hitac. Martin je ostao na mestu mrtav, a njegov saučesnik Džastin Stjuart je preplašen pobegao, ali se kasnije predao policiji.

Veruje se da su njih dvojica u nekoliko navrata već upadali u Sarinu kuću i krali moćne analgetike koje je koristio njen muž.

Neće odgovarati za ubistvo

Policija iz Oklahome je potvrdila da Sara Mekinli neće odgovarati za ubistvo, jer je pucala u samoodbrani, ali da će Džastin Stjuart, saučesnik ubijenog provalnika Džastina Martina, morati pred sudiju.

- Zakon vam dozvoljava da upucate osobu koja je neovlašćeno ušla u vašu kuću - rekao je detektiv Den Haf.

Inače, zakon u Oklahomi koji vlasniku kuće dozvoljava da ubije provalnika poznat je i kao "Zakon 'Ulepšaj mi dan'".

Sari Mekinli naposletku ostaje da nastavi život samohrane majke i udovice. Ona kaže da je uvek bila svesna velike razlike u godinama između nje i muža (40 godina), ali da se ni danas ne kaje što se udala za njega.

- I dalje ga volim celim svojim bićem - kaže hrabra majka Sara Mekinli.

Razgovor Sare Mekinli i policijskog dispečera

Dispečer: Šta se dešava?

Sara: Neki tip mi je pred vratima. Deluje mi opasno. Suprug mi je nedavno preminuo. Ovde sam sama sa bebom. Možete li, molim vas, da pošaljete nekog odmah?

Dispečer: Ostanite na vezi. Da li su vam vrata zaključana?

Sara: Jesu. Imam dva komada oružja u rukama. Da li smem da ga upucam ako uđe na ova vrata?

Dispečer: Pa, morate da uradite sve što možete da biste zaštitili sebe. Ne mogu da vam kažem da možete to da uradite, ali uradite sve što morate da biste zaštitili svoje dete. Da li pokušava da uđe?

Sara: Stalno lupa na vrata.

Dispečer: Okej, U redu. Imate li neki alarm na kolima koji možete da aktivirate daljinski, koji bi mogao da ga uplaši i otera?

Sara: Nemam.

Dispečer: U redu.

U ovom trenutku dispečer razgovor prebacuje na susedni okrug, a taj razgovor nije snimljen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samohrana majka koja je ubila provalnika: "Bilo je - ili on, ili moja beba"

Izvor: S media, 08.Jan.2012

Sara Mekinli (18), samohrana majka iz Oklahome, u SAD, koja je u novogodišnjoj noći ubila provalnika nakon što je pozvala policiju i pitala da li sme, izjavila je da joj nije bilo lako da povuče obarač na dvocevki koju je nasledila od pokojnog muža..."Ipak, bilo je pitanje da li će to biti on,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.