SRBIN ŽRTVA BREGZITA Britanija proteruje Stojana jer ne pripada NIJEDNOJ DRŽAVI

Izvor: Blic, 01.Apr.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIN ŽRTVA BREGZITA Britanija proteruje Stojana jer ne pripada NIJEDNOJ DRŽAVI

Omiljeni radnik Earth Natural Foods u Kentiš Taunu u severnoj Engleskoj, Stojan Janković, popularni Stoli, prebačen je u centar u Dorsetu gde čeka deportaciju, javljaju tamošnji lokalni mediji.

Stoli je bio upisan u spisak imigracionog centra u Londonu u koji se redovno javljao svakog meseca u prethodnih deset godina, ali su mu nadležni organi odredili zabranu bez ikakvog upozorenja.

Janković u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Britaniji živi od 1990. godine kada je prebegao iz tadašnje Jugoslavije i podneo zahtev za azil.

Mediji obaveštavaju da je Stoli uredno plaćao porez i da je bio veoma vredan i požrtvovan radnik i zbog toga su lokalni zvaničnici intervenisali ne bi li mu se odložila deportacija za period od dve nedelje.

- Država odakle je došao Stoli više ne postoji, ona se danas zove Srbija, čiji on nikad nije bio građanin. Stole nema srpski pasoš i ne znamo da li uopšte ima pravo da živi tamo. On ne pripada nijednoj državi - izjavio je Jankovićev poslodavac.

Stolijevi sugrađani su rezignirani ovakvom odlukom, jer kažu da je Janković zaista bio uzoran građanin, piše na sajtu Change.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbin Stojan žrtva Bregzita

Izvor: OkRadio.rs, 01.Apr.2017

Omiljeni radnik Earth Natural Foods u Kentiš Taunu u severnoj Engleskoj, Stojan Janković, popularni Stoli, prebačen je u centar u Dorsetu gde čeka deportaciju, javljaju tamošnji lokalni mediji. Stoli je bio upisan u spisak imigracionog centra u Londonu u koji se redovno javljao svakog meseca u...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.