SAD: Pet žrtava eksplozije

Izvor: B92, 08.Feb.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Pet žrtava eksplozije

Njujork -- Najmanje pet radnika je poginulo, a 12 povređeno, u eksploziji na gradilištu električne centrale u Midltaunu, u američkoj državi Konektikat.

Eksplozija u budućoj centrali na prirodni gas "Klin enerdži sistems" dogodila se dok su radnici čistili cevi koje bi elektranu trebalo da snabdevaju prirodnim gasom. Nakon eksplozije je izbio veliki požar. Oštećene su i kuće u okolini elektrane, a eksplozija se osetila u mestima u krugu od 25 kilometara.

Grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uplašenih prijatelja i rođaka okupila se odmah ispred fabrike, čekajući vesti o radnicima.

"Užasno je, ostali su nam ljudi tamo, izgubili smo ih, a imaju malu decu kod kuće."

"Plamen je bio ogroman i razneo je celo mesto, izbio je i prozore iz ležišta."

"Bila sam sa mamom i prijateljem kada smo čule jak udarac, mislili smo da je drvo palo na kuću. Posle smo čuli za nesreću."

Gradonačelnik Midltauna Sebastijan Đulijano potvrdio je da je petoro radnika poginulo, a da ih je 12 povređeno u eksploziji.

"Eksplodirao je gas, terorizam je isključen. Fabrika još nije bila u pogonu. U toku je bio test prolaska gasa kada se dogodila eksplozija. Postrojenje je bilo 95 odsto završeno i trebalo je počne da radi ovog leta", rekao je Đulijano.

Radnici Crvenog krsta odmah su se organizovali kako bi pružili pomoć.

Volonterka Crvenog krsta Heder Toli objašnjava da je u skupštini grada u Midltaunu otvoren centar za pomoć porodicama koje su pogođene nesrećom.

Klin enerdži sistems, fabrika od 620 megavata, građena je od februara 2008. sa ciljem da proizvodi energiju koristeći prirodni gas. Potpisan je i ugovor sa Elektroprivredom Konektikata da je fabrika snabdeva električnom energijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u Konektikatu

Izvor: BBC na srpskom, 08.Feb.2010

U razornoj eksploziji u jednoj elektrani u izgradnji poginulo najmanje 5 osoba, dok je 12 povređeno. Uzrok eksplozije najverovatnije gas.

Nastavak na BBC na srpskom...

Eksplozija u Midltaunu, petoro mrtvih

Izvor: Glas javnosti, 08.Feb.2010

MIDLTAUN - Najmanje pet radnika je poginulo u jučerašnjoj eksploziji na gradilištu električne centrale u Midltaunu, u američkoj državi Konektikat, saopštile su danas lokalne vlasti. U eksploziji u budućoj centrali na prirodni gas "Klin enerdži sistems" povređeno je najmanje 12 osoba. Visoki...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.