Ružičasti dijamant po rekordnoj ceni

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružičasti dijamant po rekordnoj ceni

Redak ružičasti dijamant iznet je na aukciju ove sedmice, a čuvena aukcijska kuća Sadebi ističe da bi dragulj mogao da obori novi svetski rekord ukoliko mu cena dostigne između 27 i 38 miliona dolara.

Reč je o kamenu od 24,78 karata, intenzivne ružičaste boje, koji bi trebalo da potuče prethodni rekord rivalske aukcijske kuće Kristi, koja je 2008. prodala plavi dijamant od 35,56 karata za 24,3 miliona dolara.

"Ovo je svakako jedan od najznačajnijih dijamanata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se pojavljuju na aukciji za proteklih nekoliko godina”, istakao je Dejvid Benet, šef odseka za nakit u Sadebiju, novinarima u Ženevi, gde se održava aukcija.

Stručnjaci za dijamante tvrde da je vrednost kamena precenjena i da bi cena trebalo da mu bude oko 750.000 dolara za karat, što znači ukupno 18,6 miliona dolara.

Međutim, na vrednost dragulja utiču i drugi faktori, recimo njegova izuzetna lepota i retkost. Ovaj dijamant nije iznošen na tržište od kako ga je pre 60 godina prodao njujorški juvelir Hari Vinston.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najskuplji dijamant svih vremena

Izvor: B92, 16.Nov.2010

Prsten sa retkim ružičastim dijamantom prodat je za više od 45 miliona evra na aukciji poznate kuće "Sadebi" u Ženevi, čime je oboren svetski rekord po najvišoj ceni ikada postignutoj za jedan "kamičak”...Veruje se da je ovaj četvrtasti dijamant, veliki koliko i osrednji kliker, najlepši...

Nastavak na B92...

Najskuplji dijamant svih vremena

Izvor: Šumadija Press, 17.Nov.2010, 10:50

Prsten sa retkim ružičastim dijamantom prodat je za više od 45 miliona evra na aukciji poznate kuće "Sadebi" u Ženevi, čime je oboren svetski rekord po najvišoj ceni ikada postignutoj za jedan “kamičak”.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.