Ruski patrijarh Kiril pozvao na sveti rat protiv zla terorizma!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Okt.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski patrijarh Kiril pozvao na sveti rat protiv zla terorizma!

Ruski patrijarh Kiril pozvao je tokom posete Britaniji zemlje da se ujedine u borbi "protiv zla terorizma", ističući da tu borbu naziva "svetim ratom".

- Današnji rat protiv terorizma bi trebalo da bude zajednički poduhvat. Ovo nije samo borba Rusije. Ovo je borba svih zemalja, svi bi trebalo da se ujedinimo da savladamo ovo zlo - rekao je Kiril u sredu uveče posle sastanka sa kraljicom Elizabetom i nadbiskupom od Kanterberija.

Kiril je dodao da je to rat koji "naziva svetim ratom", preneo je portal Politiko.

Portal napominje da ruski patrijarh nije naveo koja bi bila glavna meta tog rata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Patrijarh Kiril: Zašto sam rat protiv terorizma nazvao svetim

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2016

Rat protiv terorizma je sveti rat i on mora da bude obaveza svih država, a ne samo Rusije, rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril na konferenciji za novinare na londonskom aerodromu Luton na završetku posete Velikoj Britaniji..."Današnji rat protiv terorizma bi trebalo da bude zajednički...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.