Ruska pravoslavna crkva pokreće sopstveni mesindžer

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska pravoslavna crkva pokreće sopstveni mesindžer

Ruska pravoslavna crkva namerava da pokrene sopstveni mesindžer, saopštila je pres-služba pravoslavne društvene mreže Jelici.

Na društvenoj mreži, koja je stvorena po blagoslovu patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, saopštili su da su već počeli da rade na novom mesindžeru.

Prema rečima programera, takav mesindžer je potreban jer može da obezbedi neprekidnu vezu vernika i crkve, prenosi "Sputnjik".

Mesindžer će imati tradicionalne funkcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uključujući mogućnost prenosa audio i video poruka. Sveštenici će imati i specijalne mogućnosti.

- Broj potencijalnih korisnika društvene mreže i mesindžera, prema našim ocijenama, kreće se od sedam do 10 miliona ljudi - naveo je direktor za razvoj mreže Jelici Ivan Suslin.

Programeri mesindžera planiraju da iskoriste društvenu mrežu Jelici kao platformu za privlačenja korisnika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska pravoslavna crkva pokreće svoj mesindžer

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2016, 11:11

Ruska pravoslavna crkva namerava da pokrene sopstveni mesindžer, saopštila je pres služba pravoslavne društvene mreže Jelici...Na mreži Jelici, koja je stvorena posle blagoslova ruskog patrijarha Kirila, objavljeno je da su već počeli da rade na novom mesindžeru. Prema rečima programera, takav...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.