Rusija pozvala Savet bezbednosti UN da odobri prekid vatre u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pozvala Savet bezbednosti UN da odobri prekid vatre u Siriji

Rusija je pozvala danas Savet bezbednosti UN da što pre usvoji rezoluciju kojom se odobrava prekid vatre u Siriji.

Ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin rekao je novinarima da su Rusija i Turska, koje su ;garanti primirja postigutog između zaraćenih strana u Siriji koje je u ponoć stupilo na snagu, prosledile sinoć sporazum i ;kratak nacrt rezolucije članicama Saveta bezbednosti.

Čurkin je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će nacrt zvanično predstaviti tokom zatvorenih konsultacija Saveta bezbednosti UN i izrazio nadu da će članice usvojiti rezoluciju na sastanku u subotu.

On je naveo da Savet bezbednosti mora da učestvuje u "tom značajnom procesu".

Čurkin je rekao da sporazum o prekidu vatre takođe obavezuje sirijsku vladu i opoziciju da počnu direktne razgovore krajem januara u glavnom gradu Kazahstana, Astani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusija pozvala Savet bezbednosti UN da odobri prekid vatre u Siriji

Izvor: Blic, 30.Dec.2016

Rusija je pozvala danas Savet bezbednosti UN da što pre usvoji rezoluciju kojom se odobrava prekid vatre u Siriji...Ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin rekao je novinarima da su Rusija i Turska, koje su garanti primirja postigutog između zaraćenih strana u Siriji koje je u ponoć stupilo na snagu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.