Rusija ne toleriše odlaganja, konvoj krenuo

Izvor: Press, 22.Avg.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ne toleriše odlaganja, konvoj krenuo

"Svi izgovori da se odloži slanje pomoći... su iscrpljeni. Ruska starna je odlučila da deluje", istaknuto je u saopštenju ruskog MIP, preneo je Rojters.

Rusija je istovremeno upozorila da se ne preduzima ništa što bi omelo kretanje konvoja.

Rojters je preneo izjave očevidaca da kamioni iz ruskog konvoja koji se nalaze na "ničijoj zemlji" između Rusije i Ukrajine još nisu krneuli, ali da su upalili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << motore.



Ruska novinska agencija Itar Tas s izveštava da je konvoj prešao na teritoriju Ukrajine i da se zaustavio na graničnom prelazu Izvarino.

Prva grupa od 32 kamiona iz ruskog humanitarnog konvoja prevozi hranu i druge najneophodnije stvari za ugrožene građane na jugoistoku Ukrajine.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Prvi kamioni iz ruskog konvoja stigli u Lugansk

Izvor: Blic, 22.Avg.2014

Prvi kamioni iz ruskog humanitarnog konvoja su stigli do grada Luganska na istoku Ukrajine, javila je ruska novinska agencija Interfaks pozivajući se na izjave proruskih aktivista...Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da je ulazak ruskog humanitarnog konvoja u Ukrajinu predstavlja kršenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.