Rusija: Primirje u Siriji je prekršeno 9 puta, ali se generalno poštuje

Izvor: Blic, 28.Feb.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Primirje u Siriji je prekršeno 9 puta, ali se generalno poštuje

Ruska vojska saopštila je danas da je obustava vatre u Siriji prekršena devet puta u poslednja 24 sata, ali da se primirje uglavnom poštuje.

- Tokom poslednja 24 sata registrovano je devet slučajeva kršenja obustave neprijateljskih dejstava - izjavio je general Sergej Kuralenko, šef ruskog koordinacionong centra u Siriji, prenosi AFP pozivajući se na ruske medije.

- U celini, primirje u Siriji se primenjuje - rekao je on.

Ministarstvo odbrane u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Moskvi saopštilo je ranije da je Ruski koordinacioni centa zadužen za praćenje primirja u Siriji dobio informacije da je kurdski grad Tel Abjad napadnut iz teškog artiljerijskog oružja, a da su napadači došli sa turske teritorije.

Svetske sile su postigle krhki sporazum o obustavi vatre u nekim delovima Sirije. Sporazum se ne odnosi na teritorije pod kontrolom takozvane Islamske države i Nusra fronta, teororističke organizacije povezane sa Al Kaidom, koje drže više od polovine Sirije.

PROPADA DOGOVOR O PRIMIRJU? Kurdski grad napadnut iz teškog artiljerijskog oružja

Turska vojska napala kurdski grad

urska vojska izvršila je napad na kurdski grad Tel Abjad u sjevernoj Siriji, objavio je danas ruski Centar za praćenje primirja.

- Napad se dogodio prethodne noći, a jedinice su došle iz pravca Turske i imale su pomoć teške artiljerije - rekao je general-potpukovnik Sergej Kuralenko, načelnik ruskog Centra za praćenje primirja.

On kaže da je ovu informaciju potvrdilo više izvore, uključujući i predstavnike "Demokratskih snaga Sirije", prenosi "Raša tudej".

Rusija je zatražila objašnjenje za ovaj napad od američkog Centra za praćenje primirja u Amanu.

Vodeće svjetske sile dogovorile su prekid vatre u nekim dijelovima Sirije. Ovaj dogovor se ne odnosi na borce "Islamske države" i Nusra fronta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Primirje prekršeno 9 puta ali se generalno poštuje

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2016

Ruska vojska saopštila je danas da je obustava vatre u Siriji prekršena devet puta u poslednja 24 sata, ali da se primirje uglavnom poštuje..."Tokom poslednja 24 sata registrovano je devet slučajeva kršenja obustave neprijateljskih dejstava," izjavio je general Sergej Kuralenko šef ruskog koordinacionong...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Moskva: 69 opozicionih grupa koje prihvataju primirje u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2016

MOSKVA - Ruski koordinacioni centar u Siriji dobio je od Sjedinjenih Američkih Država spisak 69 naoružanih opozicionih grupa koje pristaju na uslove primirja u Siriji, javila je danas agencija Interfaks...Kako je naveo ovaj centar, spisak obuhvata grupe koje su potvrdile svoju saglasnost preko opozicionog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.