Rumunska policija zaplenila vizantijske novčiće kod jednog Britanca

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunska policija zaplenila vizantijske novčiće kod jednog Britanca

Rumunska granična policija saopštila je danas da je zaplenila 71 vizantijski novčić kod britanskog državljana koji je putovao iz Turske u Rumuniju.

Novčići su pronađeni juče u pet plastičnih kesa u prtljagu 43-godišnjeg muškarca dok je ulazio u Rumuniju iz Bugarske u autobusu, navodi se u saopštenju.

Rumunska policija navodi da je Britanac novčiće kupio na bazaru u Turskoj, ali da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imao dokumente da potvrdi svoju tvrdnju.

Metalni novčići raznih boja imaju detalje koji ukazuju da potiču iz Vizantije i verovatno se mogu smatrati delom kulturnog nasleđa.

Rumunska policija pokrenula je istragu protiv Britanca zbog sumnje da je nelegalno posedovao predmete koji su deo kulturnog nasleđa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.