Rohanijevi saveznici pobedili u Teheranu

Izvor: Blic, 28.Feb.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohanijevi saveznici pobedili u Teheranu

Prema rezultatima 90 odsto prebrojanih glasova na izborima održanim krajem sedmice, politički saveznici iranskog predsednika Hasana Rohanija osvojili su na izborima svih 30 poslaničkih mesta u gradskoj Skupštini Teherana, javili su danas iranski mediji.

Objavljeni rezultati zasnovani su na prebrojanih 2,6 miliona glasova od ukupno 2.900.000 registrovanih birača u Teheranu.

Analitičari ističu da, ukoliko rezultati budu potvrđeni, to će značiti i da će osam žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa "Liste nade" bliske Rohaniju biti među izabranim poslanicima.

Glasači su birali poslanike za 290 mesta. Na 260 poslaničkih mesta u drugim iranskim provincijama, Rohanijevi saveznici nisu ostvarili tako dobre rezultate kao u Teheranu.

Rasfandžani i Rohani vode na izborima za Skupštinu stručnjaka u Iranu

Od 56 izbornih jedinica izvan Teherana, u 19 su pobjedili predstavnici sa liste konzervativca, u devet sa liste bliske Rohaniju, u 14 nezavisnim kandidatima.

Od nezavisnih kandidata, šest je povezano sa konzervativcima, pet reformistima i trojica se nisu deklarisala.

Na 14 preostalih birališta nije bilo jasnog pobednika, što znači da će biti održana druga runda glasanja koja bi mogla biti održana u aprilu ili maja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rohanijevi saveznici pobedili u Teheranu

Izvor: RTS, 28.Feb.2016

Saveznici iranskog predsednika Hasana Rohanija osvojili su na izborima 26. februara svih 30 mesta u parlamentu predviđenih za Teheran, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu 90 odsto glasova. . "Lista nade" koju predvodi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.