Republikanci večeras na testu u deset saveznih država

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republikanci večeras na testu u deset saveznih država

VAŠINGTON - Republikanski birači će danas u deset američkih država odlučivati o predsedničkim kandidatima te partije, a najveće šanse se daju bivšem guverneru Masačusetsa Mitu Romniju, koji bi dobrim rezultatom mogao praktično da obezbedi predsedničku nominaciju.

Nekadašnji senator iz Pensilvanije Rik Santorum, koji predstavlja tvrdo konzervativno krilo republikanaca zaostaje u istraživanjima javnog mnenja u odnosu na Romnija, iako je u poslednjih mesec dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostvario solidne rezultate na preliminarnim izborima.

Ipak, ono što je zabrinjavajuće za Romnija jeste da je skoro izjednačen sa Santorumom u Ohaju, gde ima minimalnu prednost od 33 prema 32,9 odsto.

Ohajo se smatra za prelomnu državu i do sada se nije dogodilo da neki predsednički kandidat izgubi u Ohaju i dobije nominaciju.

Izbori će se danas održati u i u Džordžiji, Tenesiju, Vermontu, Aljasci, Ajdahu, Masačusestcu, Severnoj Dakoti, Virdžiniji i Oklahomi.

Četvorica republikanskih kandidata, Mit Romni, Rik Santorum, Njut Gingrič i Ron Pol boriće se za 419 delegata. Trenutno Romni ima 207 osvojenih delegata, Santorum 86, Pol 46 i Gingrič 39 delegata.

Povezane vesti: Romni i Santorum večeras na testu u Mičigenu i Arizoni Santorum se izjednačio sa Romnijem na nacionalnom nivou Romni ubedljivo pobedio, Gingrič sve dalje od kanidature Rubio: Ko pobedi na Floridi biće kandidat republikanaca Republikanci proglasili Santoruma pobednikom u Ajovi
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUPERUTORAK: REPUBLIKANCI NA TESTU U 10 DRŽAVA

Izvor: Kurir, 06.Mar.2012

Najveće šanse daju se bivšem guverneru Masačusetsa Mitu Romniju, koji bi dobrim rezultatom mogao praktično da obezbedi predsedničku nominaciju..VAŠINGTON - Republikanski birači će danas u deset američkih država odlučivati o predsedničkim kandidatima te partije, a najveće šanse daju se...

Nastavak na Kurir...

ROMNI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA?

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 08:07

On bi dobrim rezultatom praktično mogao da obezbedi predsedničku nominaciju..VAŠINGTON - Dan de za republikance...Amerikanci su juče u deset država glasali za predsedničkog kandidata Republikanske partije i protivnika Baraka Obame na izborima u novembru. Pred takozvani super utorak analitičari...

Nastavak na Kurir...

Romni pobednik super utorka, ali ne i sigurni kandidat

Izvor: NaDlanu.com, 07.Mar.2012

VAŠINGTON, 7. mart 2012. (Bet-AFP) - Unutarpartijski izbori u deset američkih saveznih država, takozvani "super utorak", nije odlučio sigurnog kandidata republikanaca na predsedničkim izborima, iako je Mit Romni izašao kao pobednik i sa najvećim šansama da se u novembru suoči s demokratom Barakom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Romni sve bliže dvoboju sa Obamom

Izvor: Deutsche Welle, 07.Mar.2012

Unutarpartijski izbori u deset američkih saveznih država u takozvani „super utorak“ nisu odlučili sigurnog kandidata republikanaca na predsedničkim izborima, iako je Mit Romni izašao kao pobednik.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.