Rasprodaja imovine Kalifornije

Izvor: B92, 31.Avg.2009, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprodaja imovine Kalifornije

Vašington -- Guverner Kalifornije Arnold Švarceneger organizovao je rasprodaju nepotrebne državne imovine u nastojanju da popuni manjak u budžetu od deset milijardi dolara.

Švarceneger je, naime, da bi pospešio takvu akciju na kojoj je ponuđena prodaja "svega i svačega" - od klavira do patrolnih automobila - lično dočekao prve kupce koji su mogli po niskoj ceni da se domognu razne robe koja je do sada uglavnom bila u državnim magacinima, prenosi Radio "Glas Amerike" (VoA).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prvog dana u toj akciji pojavilo se oko četiri hiljade zainteresovanih kupaca. Oni su po povoljnoj ceni nabavljali kancelarijski nameštaj, računare, mašine za veš, odeću i obuću, kao i razne druge proizvode.

Bilo je i onih koji su kupili po deset računara, jer je cena bila izuzetno povoljna - svega 70 dolara po komadu. Neki su odlučili da nabave i Gajgerove brojače, ili mašine za pranje veša od 50 dolara, kao i elegantne cipele za svega pet dolara.

Sadašnji guverner Kalifornije se, kako ističe VOA, u stvari odlučio da rasproda sve što je bilo u malim skladištima i vladinim kancelarijama, a nikad nije korišćeno.

Uprkos Švarcenegerovom trudu da pospeši takvu akciju, do sada je prodata roba za nešto više od milion dolara i neizvesno je, imajući u vidu da je to neznatna suma u odnosu na iskazani deficit, šta je sledeće od državne imovine na prodaju, zaključuje VOA.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kalifornija: Rasprodaja državne imovine

Izvor: EMportal, 31.Avg.2009

Guverner Kalifornije Arnold Švarceneger organizovao rasprodaju nepotrebne državne imovine u nastojanju da popuni manjak u budžetu, javlja Glas Amerike.

Nastavak na EMportal...

Švarceneger rasprodaje imovinu Kalifornije

Izvor: 24sata, 31.Avg.2009

Švarceneger je, naime, da bi pospešio takvu akciju na kojoj je ponuđena prodaja "svega i svačega" - od klavira do patrolnih automobila - lično dočekao prve kupce koji su mogli tom prilikom po niskoj ceni da se domognu razne robe koja se do sada uglavnom nalazila u državnim magacinima.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.