Rasporila srpsko dete

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2016, 05:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasporila srpsko dete

Na osnovu poternice Tužilaštva BiH, švajcarske vlasti u Kantonu Nešatel priveli su Elfetu Veseli, rodom iz Bosne. Ona se sumnjiči da je pre 24 godine na monstruozan način ubila 11-godišnjeg Slobodana Stojanovića iz Donje Kamenice kod Zvornika.

Veseli se usprotivila dobrovoljnom izručenju u BiH, pa sledi komplikovana procedura deportacije kako bi joj se tamo sudilo.

Ona je bila pripadnik takozvane armije BiH u okolini Zvornika. Ilija Stojanović, otac ubijenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mališana, opisao je ranije za "Vesti" kako je ostao bez sina.

- Zbog napada muslimana celo naše selo se 26. juna 1992. povuklo u Drinjaču. Kada smo tamo stigli, moj Sloba se setio da nije odvezao psa. Pitao me je da li može da se vrati da ga dovede. Zakleo sam ga u nas i sestru da ne pokušava. Obećao mi je da neće ići i ne mogu da prežalim što sam mu poverovao - pričao je Ilija.

Godinu dana kasnije, telo ovog mališana je pronađeno u Novom Selu, kod kamenoloma.

- Bio je pokriven radničkim mantilom, a oko njega su bila poređana i tela pet boraca VRS iz Karakaja. General Ratko Mladić mi je prvi saopštio da je moj sin pronađen mrtav. Brzo su me pozvali u Vatrogasni dom u Zvorniku, 16. juna 1993. Stomak mu je bio rasečen u obliku pravoslavnog krsta, a srce izvađeno. Nogice su mu bile odsečene, a po glavi su se videle brojne rasekotine od noža - opisao je Ilija.

On je već tih ratnih godina čuo da je ubistvo izvedeno u užasnom ritualu, uz taktove albanske šote. Nekoliko ljudi mu je reklo da je zločin počinila Albanka Elfeta Veseli, koja je ratovala u formacijama Nasera Orića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.