Putin potpuno otkačio Erdogana

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin potpuno otkačio Erdogana

Ruski predsednik Vladimir Putin odbio je kontakte sa turskim predsednikom Tajipom Erdoganom zato što Ankara ne želi da se izvini zbog obaranja ruskog aviona, rekao je danas Putinov saradnik Juri Ušakov.

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

"Vidimo da Turska nije spremna da se jednostavno izvini zbog incidenta sa avionom", rekao je Ušakov novinarima odgovarajući na pitanje zašto je Putin odbio da razgovara sa Erdoganom.

Ušakov je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je Kremlj primio zahtev od Ankare o mogućem sastanku dvojice lidera na konferenciji o klimi u Parizu 30. novembra i da će Putin biti informisan o tome tokom dana.

Putin će se u Parizu sastati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom radi razgovora o sirijskoj krizi i izraelsko-palestinskom konfliktu.

Takođe će se sastati sa nemačkim kancelarom Angelom Merkel radi razgovora o Siriji i Ukrajini, rekao je Ušakov.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Putin ignoriše Ankaru dok ne bude izvinjenja

Izvor: B92, 27.Nov.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin odbio je da kontaktira predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana jer Ankara ne želi da se izvini zbog obaranja ruskog aviona...To je izjavio Putinov pomoćnik Jurij Ušakov..."Vidimo da Turska prosto ne želi da se izvini za incident sa avionom", rekao je Ušakov novinarima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.