Putin: Obama, spreči krvoproliće

Izvor: B92, 15.Apr.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Obama, spreči krvoproliće

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin apelovao na američkog predsednika Baraka Obamu da spreči upotrebu sile i krvoproliće u Ukrajini, saopštio Kremlj.

Predsednik Rusije Vladimir Putin apelovao je u telefonskom razgovoru na predsednika SAD Baraka Obamu da upotrebi sve kapacitete američke strane i spreči upotrebu sile i krvoproliće u Ukrajini, saopštio je danas Kremlj.

Ruska strana je istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su protesti u Donjecku, Lugansku, Harkovu, Slavjansku i drugim gradovina u jugoistočnoj Ukrajini rezultat nespremnosti i nesposobnosti lidera u Kijevu da uzmu u obzir itnerese Rusa i stanovništva koje govori ruski, naveo je Kremlj, a preneo Itar-Tass.

Protesti protiv novih samoproglašenih vlasti u Ukrajini, koji su došli na vlast u februaru posle državnog udara, izbili su na ukrajinskim teritorijama gde se govori ruski, pre svega u regionima Donjecka, Luganska i Harkova, a demonstranti zahtevaju referendume o federalizaciji zemlje, dodao je Kremlj.

Putin je Obami, takođe, rekao da su optužbe da se Rusija meša u stvari u istočnoj Ukrajini "neosnovane", istakao je Kremlj, preneo je AFP.

"Odgovarajući na zabrinutost koju je američki predsednik izrazio o tzv. ruskom mešanju u pitanja jugoistočne Ukrajine, Putin je rekao da su takve spekulacije zasnovane na neosnovanim informacijama", saopštio je Kremlj.

Podsetimo, v.d. predsednika Ukrajine Oleksandar Turčinov potpisao je ukaz o početku specijalne operacije na istoku zemlje, saopštila je njegova pres služba.

Evropska unija traži od Rusije da odmah povuče trupe sa ukrajinske granice i prestane sa destabilizacijom Ukrajine, saopštila je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin pozvao Obamu da utiče na ukrajinske vlasti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2014

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je američkog predsjednika Baraka Obamu da obeshrabri ukrajinske vladine snage od upotrebe sile protiv demonstranata na istoku zemlje, saopštio je u ponedjeljak Kremlj.   Kremlj je naveo u saopštenju da je ruski lider u razgovoru sa predsjednikom SAD odbacio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.