Putin: Jaki smo ko zemlja i na moru

Izvor: Mondo, 26.Jul.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Jaki smo k'o zemlja i na moru

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je povodom Dana ruske ratne mornarice da ona garantuje odbranu Rusije i štiti njene nacionalne interese.

Putin je istakao da je status velike pomorske sile i velika odgovornost za Rusiju.

"Naša otadžbina se, zahvaljujući hrabrosti mornara i talentu brodograditelja, smelosti poznatih istraživača, pionira i pomorskih komandanata, učvrstila kao velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pomorska sila. Za nas je taj status velika odgovornost pred istorijom, pred našim precima koji su doneli pomorsku slavu Rusiji i, naravno, pred budućim generacijama kojima bi trebalo da predamo savremenu i jaku ratnu flotu", naveo je Putin.

Putin je na svečanosti u gradu Baltisk kod Kalinjingrada istakao da se Ratna mornarica sa pravom smatra ponosom Rusije i da su svi koji služe u floti beskrajno odani službi i otadžbini.

"Osećaj patriotizma je za vojne mornare svetinja. On se prenosi sa koljena na koleno kao najviša moralna vrednost", naglasio je šef ruske države, preneo je "Sputnjik".

On je rekao da je poslednjih godina urađeno mnogo, da je flota ojačana novim vojnim i logističkim brodovima i novom strateškom podmornicom, a razvijaju se i pomorska avijacija i glavne baze flote.

Putin je položio vence na spomenik caru Petru Velikom (1672-1725), osnivaču ruske Ratne mornarice.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Ratna mornarica je ponos Rusije"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u nedelju, povodom Dana ruske ratne mornarice, da ovaj vojni rod garantuje odbranu zemlje i štiti njene nacionalne interese, te naglasio da status velike pomorske sile predstavlja i veliku odgovornost za Rusiju...- Naša otadžbina se, zahvaljujući hrabrosti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.