Protestna šetnja zagrebačkih studenata

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna šetnja zagrebačkih studenata

Nekoliko stotina studenata Filozofskog fakuleta u Zagrebu, koji već skoro mesec dana blokiraju zgradu fakulteta tražeći besplatno visokoškolsko obrazovanje, danas se, u koloni kojoj su se priključivali i građani, prošetalo od fakulteta do centralnog gradskog Trga bana Jelačića. Studenti su imali brojne transparente na kojima su najupečatljivije bile poruke upućene starijim generacijama "Vi ste imali besplatno obrazovanje - zašto ne bi i mi". Prethodno su po gradu polepili čitulje u kojima se kaže da je vlada svojim ignorisanjem studenata odlučila da sahrani društvo znanja, dok su sinoć postavili odar za oplakivanje visokog školstva, na kome su ostavili upaljene sveće.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protestni marš studenata u Zagrebu

Izvor: Blic, 16.Maj.2009

Nekoliko stotina studenata Filozofskog fakuleta u Zagrebu, koji već skoro mesec dana blokiraju zgradu fakulteta tražeći besplatno visokoškolsko obrazovanje, danas se, u koloni kojoj su se priključivali i građani, prošetalo od fakulteta do centralnog gradskog Trga bana Jelačića, gde su održali...

Nastavak na Blic...

Hiljadu studenata protestovalo na Trgu Bana Јelačića

Izvor: Cafe.ba, 16.Maj.2009

Dan uoči lokalnih izbora u Hrvatskoj, studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta okupili su se danas na centralnom zagrebačkom Trgu Bana Јelačića da bi, kako su naveli, poručili vlastima da njihov bunt nema nikakve veze sa politikom, već sa željom da se svima obezbijedi pravo na besplatno školovanje.

Nastavak na Cafe.ba...

Prosvjedni marš studenata od Filozofskog fakulteta do Trga bana Jelačića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2009

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koji već pet tjedana blokiraju održavanje nastave na tom fakultetu, organizirali su danas prosvjedni marš od Filozofskog fakulteta do Trga bana Jelačića, zahtijevajući besplatno obrazovanje. "Ostvarite svoj ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.