Požar u Splitu kod raketne baze

Izvor: Blic, 10.Okt.2011, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Splitu kod raketne baze

Oko 100 hrvatskih vatrogasaca i 25 vozila angažovano je danas u gašenju požara u blizini raketne baze u Žrnovici, kod Splita, ali zbog jakog vetra nije moguće angažovanje protivpožarnih aviona "kanadera".

Raketna baza nije ugrožena, a požar, koji je izbio u nedelju uveče, širio se zbog bure velikom brzinom i zahvatio je površinu od oko 150 hektara, uglavnom neprohodnu borovu šumu, nisko rastinje i masline, navodi Slobodna Dalmacija.

Povezane vesti: Gori Brač, dim do Splita i Hvara

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Split: Požar kod raketne baze (VIDEO)

Izvor: S media, 10.Okt.2011

Požar, između Srinjina i Žrnovnice, još bukti. Vatra preti obližnjim kućama. Raketnu bazu štite vatrogasci, ali ih muči jaka bura. ..Oko 100 hrvatskih vatrogasaca i 25 vozila angažovano je danas u gašenju požara u blizini raketne baze u Žrnovici, kod Splita, ali zbog jakog vetra nije moguće...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.