Izvor: Blic, 14.Avg.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugalija: Srušio se ruski avion za gašenje požara, posada preživela pad

Jedan od aviona Ministarstva za hitne slučajeve Rusije srušio se prilikom gašenja požara u Portugaliji, saopštava ruski portal "Lajf njuz".

Prema rečima samih pilota, kako se navodi, pad aviona su preživeli pukim čudom, piše ruski sajt „Lajf njuz“.

Podsećamo, dva ruska aviona B-200CCS doletela su u Portugaliju kako mi pomogli portugalskim vlastima da se izbore sa požarima koji su izbili zbog visokih temperatura.

Pročitajte još:

Navodi se i da u sastavu ruskih spasilačkih ekipa rade veoma iskusni piloti koji su obučeni da rade u veoma komplikovanim uslovima, prenosi Sputnjik.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mediji: Pao ruski avion; Moskva: Samo kvar

Izvor: B92, 14.Avg.2016

Ministarstvo za hitne slučajeve Rusije demantovalo je informaciju da je ruski avion B-200 za vreme gašenja požara u Portugaliji udario u drvo i srušio se...Kako se navodi, na jednom od aviona došlo je do tehničke neispravnosti, zbog čega je morao da obustavi misiju gašenja požara i da se vrati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.