Pogubljen na električnoj stolici

Izvor: B92, 17.Jan.2013, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogubljen na električnoj stolici

Vašington -- Vlasti američke savezne države Virdžinije pogubile su jednog osuđenika na električnoj stolici, što je prva takva egzekucija uz pomoć te metode od 2010. u SAD.

U pitanju je Robert Glison (42) koji je osuđen na smrtnu kaznu pošto je ubio dvojicu pritvorenika u zatvoru u kome je izdržavao kaznu doživotne robije.

"Glison nije izrazio žaljenje za ove strašne zločine i nije uložio žalbu na presudu", rekao je u sredu guverner Virdžinije Bob Mekdonel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uoči izvršenja smrtne kazne.

Ova egzekucija je prva u kojoj se koristi električna stolica u SAD pošto je poslednji put upotrebljena, takođe, u Virdžiniji u martu 2010. godine, podseća AFP.

Ona je ujedno i prva u 2013. godini u SAD i prva u toj saveznoj državi od avgusta 2011. godine.

Od ukupno 1.320 egzekucija, izvršenih u SAD od kad je ponovo smrtna kazna uvedena 1976, 157 je izvedeno puštanjem strujnog udara kroz stolicu, od čega je 30 bilo u Virdžiniji.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EGZEKUCIJA: Prvo ubistvo na električnoj stolici od 2010.

Izvor: Kurir, 17.Jan.2013

Robert Glison (42) osuđen na smrtnu kaznu pošto je ubio dvojicu pritvorenika u zatvoru u kome je izdržavao kaznu doživotne robije..VAŠINGTON - Vlasti američke savezne države Virdžinije pogubile su jednog osuđenika na električnoj stolici, što je prva takva egzekucija uz pomoć te metode od...

Nastavak na Kurir...

Pogubljen ubica koji je pretio da će nastaviti da ubija dok ga ne stave na električnu stolicu

Izvor: Blic, 17.Jan.2013

Vlasti američke savezne države Virdžinije pogubile su Roberta Glisona (42) koji je osuđen na smrtnu kaznu pošto je ubio dvojicu pritvorenika u zatvoru u kome je izdržavao kaznu doživotne robije. Ovo je je prva takva egzekucija od 2010. godine u SAD. Osim toga, ono što izdvaja slučaj Roberta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.