Pobunjenici krenuli ka Tripoliju

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici krenuli ka Tripoliju

Libijski pobunjenici počeli su rano jutros ofanzivu protiv snaga lojalnih Moameru Gadafiju koje su stacionirane u Gališu, na 50-ak kilometara južno od Tripolija, javlja izveštač agencije Frans pres.

- Još ranije smo očekivali početak ofanzive, konačno smo jutros dobili zeleno svetlo od NATO i ofanziva je počela - rekao je jedan član revolucionarnog komiteta.

U regionu Guališa je u toku intenzivna razmena artiljerijske vatre između pobunjenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Gadafijevih snaga, a tu zonu nadleću i avioni NATO-a ali ne intervenišu, javlja izveštač AFP.

Libijski pobunjenici najavili su u nedelju da u narednih 48 sati pripremaju veliku ofanzivu kako bi ponovo preuzeli kontrolu nad delovima južno od Tripolija, a posebno stratešku raskrsnicu Bir Al-Ganam.

NATO je u subotu saopštio da je intenzivirao bombardovanje zapadnog dela Libije, a prošlog petka je gadjao i Bir Al-Ganam.

U Libiji su sredinom februara počeli protesti protiv Gadafija koje je on pokušao da uguši nakon čega je međunarodna koalicija 19. marta, pod mandatom UN, počela bombardovanje. NATO je potom 31. marta preuzeo vođenje te operacije.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobunjenici krenuli ka Tripoliju

Izvor: B92, 06.Jul.2011

Tripoli -- Libijski pobunjenici počeli rano ofanzivu protiv snaga lojalnih Moameru Gadafiju koje su stacionirane u Gališu, pedesetak kilometara južno od Tripolija..."Još ranije smo očekivali početak ofanzive, konačno smo jutros dobili zeleno svetlo od NATO i ofanziva je počela", rekao je jedan...

Nastavak na B92...

Pobunjenici krenuli ka Tripoliju

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2011

Libijski pobunjenici počeli su rano jutros ofanzivu protiv snaga lojalnih Moameru Gadafiju koje su stacionirane u Gališu, na 50-ak kilometara južno od Tripolija, javlja izveštač agencije Frans pres.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ofanziva pobunjenika

Izvor: RTS, 06.Jul.2011

Počela dugo najavljivana ofanziva pobunjenika na položaje libijske vojske južno od Tripolija. Gadafijev odlazak s vlasti ne može biti predmet bilo kakvih pregovora, rekao portparol libijske vlade Musa Ibrahim...13.06 - Problemi za pobunjenike oko Misurate. Linija fronta se ponovo raspala. Južno...

Nastavak na RTS...

Libija: Ofanziva na Tripoli!

Izvor: S media, 06.Jul.2011

Libijski pobunjenici počeli su rano jutros ofanzivu na snage Moamera Gadafija koje su stacionirane 50-tak kilometara južno od Tripolija. ..Libijski pobunjenici počeli su rano jutros ofanzivu protiv snaga lojalnih Moameru Gadafiju koje su stacionirane u Gališu, na 50-ak kilometara južno od Tripolija,...

Nastavak na S media...

Pobunjenici nadiru

Izvor: RTS, 06.Jul.2011

Dugo najavljivana ofanziva pobunjenika južno od Tripolija. Ustanici osvojili nekoliko sela, ali zapali u nevolju kod Misurate. Tajno savezništvo Irana i Gadafija. Iranski obaveštajci već nedeljama u Libiji, kao i instruktori Revolucionarne garde, Pasdarana. ..15.53 - Libijske vlasti optužile grupu...

Nastavak na RTS...

Pobunjenici krenuli u ofanzivu kod Tripolija

Izvor: TvojPortal.com, 06.Jul.2011

/vesti online/ Libijski pobunjenici počeli su ofanzivu protiv snaga lojalnih Moameru Gadafiju koje su stacionirane u Gališu, na 50-ak kilometara južno od Tripolija, javlja izveštač agencije Frans pres.. . Pobunjenici ne odustaju od svojih ciljeva. . . "Još ranije smo očekivali početak ofanzive,...

Nastavak na TvojPortal.com...

OVK bila pouzdaniji partner od pobunjenika

Izvor: Danas, 06.Jul.2011

Libijski pobunjenici počeli su juče u ranim jutarnjim časovima ofanzivu protiv snaga lojalnih Muameru Gadafiju koje su stacionirane u Gališu, na pedesetak kilometara južno od Tripolija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.