Pljačkaš u Švedskoj primorao žrtvu na ulici da mu elektronski uplati novac

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačkaš u Švedskoj primorao žrtvu na ulici da mu elektronski uplati novac

Jedan lopov u Švedskoj, razočaran što čovek koga je pokušao da opljačka nema gotovine, primorao je žrtvu da mu elektronski uplati novac na račun u banci, mada je time znatno olakšalo rad policije.

Dva čoveka su na ulici prišla jednom dvadesetogodišnjaku zahtevajući da im da novac, ali on nije imao gotovine, piše list "Svenska Dagblade".

Pošto su ga tukli, prinudili su ga da pomoću aplikacije za smart telefon sav novac koji ima u banci, prebaci na jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od njihovih računa. Ispostavio se da je plen mali - svega 80 kruna (8,5 evra).

Lopov je, kako piše list, verovatno zaboravio da ova vrsta operacije nije anonimna, i da je registrovan i broj njegovog telefona.

U Švedskoj je kazna za pljačku od jedne do šest godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lopov naterao žrtvu da mu uplati novac na račun

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2015

Razočaran što čoveka koga je pokušao da opljačka, nema gotovine, jedan lopov u Švedskoj primorao ga je da mu elektronski uplati novac na račun u banci, piše danas švedska štampa...Dva čoveka su na ulici prišla jednom dvadesetogodišnjaku, zahtevajući da im da novac, ali on nije imao gotovine,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.