Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peres odgovorio Netanijahua od napada na Iran

Bivši izraelski predsednik Šimon Peres izjavio je 2014. godine da je "odgovorio premijera Benjamina Netanijahua od katastrofalnog vojnog napada na Iran" uz obavezu da se ova izjava ne objavljuje do njegove smrti.

'Džeruzalem post' je dan nakon njegove sahrane objavio izjavu u kojoj se otrkriva da je Peres zaslužan za zaustavljanje plana Benjamina Netanijahua, piše RT.

U razgovoru Peresa sa urednikom Džerusalim posta, Dejvidom Brinom, u avgustu 2014. godine, Peres >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je upitan šta je njegov najveći uspeh za vreme predsedničkog mandata.

"Lično sam intervenisao i zaustavio Netanijahua da napadne iranska nuklearna postrpojenja" rekao je tada Peres i dodao da ga je "upozorio na posledice koje bi bile klatastrofalne".

Na pitanje urednika Džerusalim posta, kada može da objavi izjavu, Peres je rekao: "Kada budem mrtav", piše RT.

Nakon moždanog udara, Šimon Peres je umro 28. septembra 2016, u blizini Tel Aviva, nakon čega je ova izjava objavljena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Peresova tajna otkrivena posle smrti: Kako je sprečio Netanijahua da izazove KATASTROFU

Izvor: Blic, 02.Okt.2016, 07:57

Bivši izraelski predsednik Šimon Peres izjavio je 2014. godine da je "odgovorio premijera Benjamina Netanijahua od katastrofalnog vojnog napada na Iran" uz obavezu da se ova izjava ne objavljuje do njegove smrti...'Džerusalim post' je dan nakon njegove sahrane objavio izjavu u kojoj se otrkriva da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.