Pedeset odsto ruske vojske modernizovano

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2016, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedeset odsto ruske vojske modernizovano

Udeo modernog naoružanja u Oružanim snagama Rusije u trećem kvartalu 2016. godine dostigao je 48.1 odsto, izjavio je zamenik ministra odbrane Jurij Borisov.

„Nivo opremljenosti trupa savremenim naoružanjem i vojnom opremom u trećem kvartalu 2016. godine je porastao za 0.2 odsto i sada iznosi 48.1 odsto“, rekao je on.

Napomenuo je da opremanje oružanih snaga modernim oružjem umnogome zavisi od nivoa novog razvoja i blagovremenog sprovođenja razvojnih aktivnosti. U planu je da do 2020. godine taj broj poraste na 70 odsto, dok će neki delovi oružanih snaga do tog vremena biti potpuno opremljeni novim naoružanjem.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.