POŽAR NA ZAKINTOSU Umanjen intenzitet vatrene stihije

Izvor: Blic, 30.Apr.2017, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAR NA ZAKINTOSU Umanjen intenzitet vatrene stihije

Intenzitet velikog požara koji je izbio na grčkom ostrvu Zakintos u Jonskom moru danas je umanjen pošto su se vatrogasci skoro celu noć borili sa vatrenom stihijom.

Požar je juče izbio u borovoj šumi u oblasti Marijes i do večernjih časova uništio je više desetina hektara.

Snažni udari vetra dodatno su pospešivali širenje požara što je otežavalo posao vatrogascima.

Vatrogasci su se celu noć borili sa požarom koji nije uspeo da se proširi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na stambene oblasti.

Naporima u gašenju požara jutros se pridružio jedan kanader i vatra je uglavnom pod kontrolom.

Grčki dnevnik "Ekatimerini" navodi da su vatrogasci i dalje u stanju pripravnosti zbog eventualnog ponovnog razbuktavanja požara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OGROMAN POŽAR NA ZAKINTOSU: Uništeno više desetina hektara

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2017, 01:02

Snažni udari vetra dodatno su pospešivali širenje požara..Intenzitet velikog požara koji je izbio na grčkom ostrvu Zakintos u Jonskom moru danas je umanjen pošto su se vatrogasci skoro celu noć borili sa vatrenom stihijom...Požar je juče izbio u borovoj šumi u oblasti Marijes i do večernjih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.