POŠTOVAĆEMO LJUDSKA PRAVA Keli u Meksiku: Neće biti masovnih deportacija

Izvor: Blic, 24.Feb.2017, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"POŠTOVAĆEMO LJUDSKA PRAVA" Keli u Meksiku: Neće biti masovnih deportacija

Ministar za unutrašnju bezbednost SAD Džon Keli obećao je danas u Meksiko Sitiju da neće biti masovnih deportacija, niti upotrebe vojne sile protiv imigranata u SAD, uprkos obračunu sa ilegalnom imigracijom u toj zemlji.

Tramp je ranije danas rekao da deportacije podrazumevaju vojne operacije jer su SAD, kako je naveo, dozvolile da previše ljudi uđe u zemlju.

S druge strane, meksički ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, Luis Videgaraj i Migel Anhel Osorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Čong, preneli su Keliju i američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonom svoju zabrinutost i nezadovoljstvo u vezi sa imigracionom politikom američkog predsednika Donalda Trampa.

Obe strane obećale su da će se nastaviti dijalog o migraciji, kao i razgovori o trgovini i bezbednosnim pitanjima, s kojima se suočavaju dve zemlje.

Keli je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Tilersonom i meksičkim kolegama, naglasio da će sve što SAD rade kada su u pitanju migracije biti u skladu sa zakonom i poštovanjem ljudskih prava.

On je dodao da će akcije biti sprovođene uz blisku saradnju sa meksičkom vladom.

S druge strane, Tilerson je ocenio da je prirodno da "dve snažne, suverene zemlje" imaju nesuglasice s vremena na vreme.

AP, međutim, primećuje da Tilerson nije pomenuo planove američkog predsednika Donalda Trampa da izgradi zid duž granice sa Meksikom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

AMERIČKI MINISTAR DRŽAVNE BEZBEDNOSTI PORUČIO U MEKSIKU: Neće biti masovnih deportacija

Izvor: Kurir, 24.Feb.2017

...Obe strane obećale su da će se nastaviti dijalog o migraciji, kao i razgovori o trgovini i bezbednosnim pitanjima, s kojima se suočavaju dve zemlje..Keli je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Tilersonom i meksičkim kolegama, naglasio da će sve što SAD rade kada su u pitanju migracije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.