Izvor: Blic, 28.Jun.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je džihadista koji na bosanskom jeziku PRETI AMERICI

Džihadista koji na čistom bosanskom jeziku poziva muslimane širom sveta da se obračunaju sa hrišćanima identifikovan je kao Jasmin Keserović (23) iz Zavidovića, preneo je portal regionalne N1 TV.

DŽIHADISTA IZ BOSNE PRETI AMERICI "Ustanite muslimani, ubijajte hrišćane"

On je u video poruci pozvao sve muslimane da se obračunaju sa hrišćanima bez obzira da li su u pitanju vojna lica ili civili i da pritom ne biraju oružje.

Jasmin Keserović (23) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Zavidovića je još 2013. godine dospeo na radar službi bezbednosti iz BiH, kada se pojavio na video-snimku bosanskih ekstremista koji su otišli u sirijski grad Hamu, kako bi ratovali na strani Islamske države, koja je tada bila u formiranju. Kererovića su vrbovali vehabisti Bajra Ikanovića, koji je 2007. osuđen na četiri i po godine zatvora zbog planiranja terorističkog napada. Da stvar bude gora, Keserović se u jednom trenutku vratio u Zavidoviće, ali ga bosanska policija, iz samo njoj znanih razloga, nije uhapsila.

Mediji su ranije izveštavali da je on jedan od državljana Bosne i Hercegovine koji su smrtno stradali boreći se na strani tzv. Islamske države.

Međutim takve informacije nikada nisu potvrđene. Keserović se pojavio u reportaži BBC-a o uporištima ''modernog džihadizma'' u Bosni i Hercegovini. Potpisan je kao Abu Muhammad Al-Bosni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.