Otkriven tunel za šverc droge

Izvor: B92, 17.Nov.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven tunel za šverc droge

San Dijego -- Ispod granice sa Meksikom otkriven je tajni tunel dugačak 400 metara za koji američke vlasti tvrde da je jedan od najznačajnijih za šverc droge u SAD.

Policija je kod tunela našla 17 tona marihuane.

Tunel, visok 1,2 i širok 0,9 metara povezuje magacine na dve strane granice: u San Dijegu i Tihuani. Imao je osvetljenje i ventilaciju, kao i drvene podupirače, a kako jutros javlja Asošijeted pres (AP), otkriven je u utorak tokom policijske akcije sa obe strane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granice.

U jednom kamionu, unutar magacina sa američke strane nađeno je devet tona marihuane, rekli su zvaničnici SAD za borbu protiv šverca droge. Meksičke vlasti su saopštile da su sa svoje strane otkrile još osam tona marihuane.

Poslednjih godina otkriveno je više od 70 tajnih tunela za švercovanje između SAD i Meksika, ali sudeći po količini zaplenjene droge, najnoviji spada u najznačajnije.

Američke vlasti su danas takođe saopštile da su agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili 13 ljudi u sklopu istrage ilegalnog transfera novca između Čikaga i zloglasnog meksičkog narkokartela Zeta.

Hapšenje je obavljeno u utorak u koordiniranim, istovremenim akcijama u Čikagu i gradu Laredo u Teksasu.

Novac je zarađen prodajom droge, a zaplenjena sume od prošle godine do sada dostiže 12,4 miliona dolara.

Samo u jučerašnjoj akciji zaplenjeno je 480.000 dolara.

U racijama na teritoriji Čikaga prošle godine je zaplenjeno 250 kilograma kokaina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tunel droge spaja SAD i Meksiko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2011

SAN DIJEGO -..Ispod granice sa Meksikom otkriven je tajni tunel dugačak 400 metara za koji američke vlasti tvrde da je jedan od najznačajnijih za šverc droge u SAD...Policija je kod tunela našla 17 tona marihuane...Tunel, visok 1,2 i širok 0,9 metara povezuje magacine na dve strane granice: u San...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pogledajte: Otkriven tunel za šverc droge između SAD i Meksika

Izvor: Blic, 17.Nov.2011

Ispod granice SAD sa Meksikom otkriven je tajni tunel dugačak 400 metara za koji američke vlasti tvrde da je jedan od najznačajnijih za šverc droge u Severnu Ameriku. ..Policija je kod tunela našla 17 tona marihuane. Tunel, visok 1,2 i širok 0,9 metara povezuje magacine na dve strane granice: u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.