Osmorica džihadista osuđena u Egiptu na smrt vešanjem

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmorica džihadista osuđena u Egiptu na smrt vešanjem

Egipatski sud izrekao je juče smrtne kazne osmorici džihadista, pošto ih je proglasio krivima za nasilje protiv snaga bezbednosti i pripadnost grupama koje podstiču terorizam, saopštio je sudski zvaničnik.

"Krivični sud u Zagazigu osudio je osmoricu džihadista na smrt vešanjem, pošto su proglašeni krivima za pripadnost (sunitskoj ekstremističkoj) grupi takfiri", rekao je ovaj zvaničnik.

Osuđeni se terete i za "podsticanje terorizma i nasilja, kao i za planiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubistava pripadnika vojske i policije". Petorici od osmorice osuđenih, suđeno je u odsustvu.

Egipatske snage bezbednosti često su bile meta napada, posebno na Sinaju, nakon svgavanja islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013. i žestokog obračuna vlasti sa njegovim pristalicama.

Egipat je nedavno pogubio šestoricu islamskih ekstremista koje je vojni sud osudio prošle godine na smrt zbog ubistva dva vojna oficira tokom racije severno od Kaira u martu 2014.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.