Izvor: Blic, 23.Okt.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen hrišćanski grad Hamdanija u Iraku

Iračke snage su preuzele kontrolu nad hrišćanskim gradom Hamdanija u blizini Mosula, koji je prethodne dve godine bio pod brutalnom vladavinom samozvane Islamske države, javio je danas Si-En-En.

Multietnička koalicija predvođena SAD od ponedeljka sprovodi ofanzivu na Mosul, tokom koje je od džihadista očistila velike delove provincije Nineveh, u kojoj žive hrišćani, kurdi, jazidi, Turkmeni, suniti i šiiti.

Komandant iračkih kopnenin snaga, general Rijad Džalal >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je za iračku državnu televiziju al-Irakija TV rekao da je oslobodjen grad Hamdanija, kao i da su vlasti sada u procesu povratka lokalnih zvaničnika kako bi ponovo bile otvorene glavne javne institucije i bio sačinjen plan popravke infrastrukture.

Iračke snage i hrišćanska paravojna grupa su u Hamdaniju ušle u sredu, ali su tokom sledećih nekoliko dana borci IS-a pružali snažan otpor.

Iračke snage su zatim potisnule džihadiste u centar grada, gde su ih dokrajčili vazdušni udari koalicije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak: Oslobođen hrišćanski grad Hamdanija

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2016

Iračke snage su preuzele kontrolu nad hrišćanskim gradom Hamdanija u blizini Mosula, koji je prethodne dve godine bio pod brutalnom vladavinom samozvane Islamske države, javio je danas Si-En-En...Multietnička koalicija predvođena SAD od ponedeljka sprovodi ofanzivu na Mosul, tokom koje je od džihadista...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Iračani oslobodili hrišćansku Hamdaniju od džihadista

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2016

Iračke snage su preuzele kontrolu nad hrišćanskim gradom Hamdanija u blizini Mosula, koji je prethodne dve godine bio pod brutalnom vladavinom samozvane Islamske države, javio je u nedelju Si-En-En...Vojska Iraka uz multietničku koaliciju predvođenu SAD-om od ponedeljka sprovodi ofanzivu na Mosul,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Iračke snage oslobodile Hamadaniju od Islamske države

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2016

Iračke snage preuzele su kontrolu nad hrišćanskim gradom Hamdanija u blizini Mosula, koji je prethodne dve godine bio pod brutalnom vladavinom samozvane Islamske države, javio je CNN...Iračke snage i hrišćanska paravojna grupa su u Hamdaniju ušle u sredu, ali su tokom sledećih nekoliko dana...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.