Iračka vojska na pet kilometara od Mosula

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračka vojska na pet kilometara od Mosula

Iračke snage napredovale su u ofanzivi na Mosul i stigle su na pet kilometara od tog grada na severu Iraka koji, kao svoje poslednje veliko uporište u toj zemlji, pod kontrolom drži DAEŠ.

Postoje znakovi pobune protiv DAEŠ-a u samom Mosulu, rekao je ministar unutrašnjih poslova kurdske regionalne vlade u iračkom gradu Erbilu Karim Sindžari, prenosi Rojters.

Sindžari, koji je i vršilac dužnosti ministra odbrane za to područje, ipak je dodao da se ne očekuje da će bitka uskoro biti okončana. Prema njegovim rečima, veruje se da DAEŠ (tzv. Islamska država) ima između 4.000 i 8.000 boraca koji će se žestoko boriti, jer Mosul ima jak simbolički značaj za okorele sunitske džihadiste.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iračka vojska sve bliža Mosulu, oslobođen hrišćanski grad

Izvor: B92, 23.Okt.2016

Mosul -- Iračka vojska oslobodila je hrišćanski grad Hamdanija u akciji koja je otpočela s namerom da se oslobodi Mosul koji je pod kontrolom Islamske države...General Rijad Džalal, komandant iračkih kopnenih snaga, rekao je za iračku televiziju da je u toku proces vraćanja lokalnih zvaničnika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.