Osam hakera optuženo u istrazi za krađu 45 miliona dolara

Izvor: Press, 09.Maj.2013, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam hakera optuženo u istrazi za krađu 45 miliona dolara

Državni tužilac u Bruklinu Loreta Linč je, čitajući optužnicu protiv članova njujorške ćelije, ovaj slučaj uporedila sa čuvenom pljačkom Lufthanze s kraja 1970-ih, ovekovečene u filmu Martina Skorsezea "Dobri momci", javio je AP.
Hekeri su koordinisane akcije izveli 22. decembra prošle i 19. i 20. februara ove godine, tako što su najpre upali u bazu podataka bankovnih kartica, a zatim opljačkali bankomate širom sveta prethodno uklonivši limite za podizanje gotovog novca >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i koristeći lažne kartice.
U vezi sa ovim slučajem u SAD je ranije ove godine uhapšeno sedam osoba kojima preti zatvorska kazna od 10 godina, a njihov vođa Alberto Jusi Lajud-Pena je ubijen krajem aprila u Dominikanskoj Republici.
Grupa je uhvaćena pošto je jedan osumnjičeni viđen na snimcima bezbednosnih kamera sa rancem punim novca, dok su se drugi fotografisali sa svežnjevima novčanica na Menhetnu.
Američki istražitelji nastavljaju da rade na ovom slučaju, a zasad je poznato da su hapšenja sprovedena i u drugim zemljama, ali se i dalje ne zna ko su glavni organizatori, niti gde se nalaze.
 
Tanjug

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optuženi čuveni sajber-pljačkaši

Izvor: B92, 09.Maj.2013

Njujork -- Grupa sajber pljačkaša banaka je u dva navrata krajem prošle i početkom ove godine, za samo nekoliko sati, sa računa u 26 zemalja ukrala 45 miliona dolara...U vezi sa ovim slučajem danas je u Njujorku za zaveru i pranje novca optuženo osam hakera...Državni tužilac u Bruklinu Loreta...

Nastavak na B92...

Osam hakera optuženo za krađu 45 miliona dolara sa bankomata

Izvor: Informacija.rs, 10.Maj.2013, 13:44

Američka policija uhapsila je sedmoricu hakera optuženih da su formirali ćeliju sa sedištem u Njujorku koja je bila deo međunarodne organizovanekriminalne grupe koja je, u dva navrata, u decembru prošle godine i u februaru ove godine, podigla sa bankomata u 27 zemalja širom sveta 45 miliona dolara...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.