Oružane snage u stanju pune borbene gotovosti

Izvor: Danas, 09.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružane snage u stanju pune borbene gotovosti

Severna Koreja juče je zapretila da će započeti rat protiv Amerike, Japana i Južne Koreje ukoliko bude bilo kakvih pokušaja da se ona spreči da lansira satelit u svemir. Dvanaestodnevne vojne manerve u Južnoj Koreji, Severna Koreja je opisala kao pripreme za invaziju na njenom tlu, te je 1.1 milion svojih oružanih snaga stavila u stanje pune borbene gotovosti. Pjongjang je u znak protesta prekinuo telefonske veze s Južnom Korejom kao jedini preostali direktni kanal komunikacija između dve Koreje, saopšteno je iz Seula.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

SEVERNA KOREJA U PRIPRAVNOSTI

Izvor: Press, 09.Mar.2009

Vojska Severne Koreje od juče je u punoj borbenoj gotovosti zbog godišnjih američko-južnokorejskih manevara. Pjongjang najavio rat ukoliko bude sprečen da testira balističke rakete. .Tenzija na korejskom poluostrvu dostigla je vrhunac. Severna Koreja je juče podigla svoje vojne snage na...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.