Optužnica protiv petorice Srba u Libiji još nije podignuta

Izvor: Blic, 31.Mar.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv petorice Srba u Libiji još nije podignuta

Optužnica protiv petorice Srba koji su pre sedam i po meseci zarobljeni u Libiji, pod optužbom da su se borili na strani režima Moamera Gadafija, i dalje nije podignuta, a iz Ministarstva inostranih poslova kažu da ih preko ambasade redovno snabdevaju osnovnim namirnicima, a o njihovom stanju obaveštavaju članove porodica.

"Naše aktivnosti su usmerene prema libijskim lokalnim organima u Zintanu i isto tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centralnim u Tripoliju u pravcu donošenja konačne odluke o njima i njihovog oslobađanja", rekao je pomoćnik ministra spoljnih poslova Dragan Marković, a preneo je RTS.

Kako je navedeno, petorica Srba otišli su u Libiju 12. avgusta prošle godine kako bi radili na popravci porušenih objekata, a neposredno posle dolaska uhapšeni su u Tripoliju.

Na aerodromu libijske prestonice, u improvizovanom zatvoru, njih su pronašli novinari ruske "Komsomoljskaje pravde" i o tome obavestili ambasadu Srbije u Libiji, naveo je RTS.

Povezane vesti: Libijci još proveravaju srpske radnike Libijci istražuju firmu koja je zaposlila Srbe Otac uhapšenog Srbina: Na sajtu sam saznao da mi je sin zarobljen Zarobljeni Srbi prebačeni u grad u unutrašnjosti Libije Jeremić: Utvrđuje se identitet Srba zarobljenih u Libiji
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libija: Optužnica protiv petorice Srba još nije podignuta

Izvor: S media, 31.Mar.2012

Optužnica protiv petorice Srba koji su pre sedam i po meseci zarobljeni u Libiji, pod optužbom da su se borili na strani režima Moamera Gadafija, i dalje nije podignuta, a iz Ministarstva inostranih poslova kažu da ih preko ambasade redovno snabdevaju osnovnim namirnicima, a o njihovom stanju obaveštavaju...

Nastavak na S media...

Još nema optužnice protiv Srba u Libiji

Izvor: Šumadija Press, 01.Apr.2012, 12:22

Optužnica protiv petorice Srba koji su pre sedam i po meseci zarobljeni u Libiji, pod optužbom da su se borili na strani režima Moamera Gadafija, i dalje nije podignuta.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.