OVO JE SABLASNA PORUKA DŽIHADISTA KOJI SU IZVELI NAPAD U RUSIJI: Osvetićemo se za ubistva naše braće! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Avg.2016, 06:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE SABLASNA PORUKA DŽIHADISTA KOJI SU IZVELI NAPAD U RUSIJI: Osvetićemo se za ubistva naše braće! (VIDEO)

ISIS je preuzeo odgovornost za prvi napad na teritoriji Rusije, nakon što su dvojica naoružanih džihadista napala saobraćajne policajce na naplatnoj rampi u blizini Moskve. Dvojica policajaca su ranjena na autoputu Balashika. Ruski nadležni organi su potvrdili da su napadači likvidirani tokom napada.

ISIS-ova novinska agencija Amak objavila je video gde se pojavljuju pomenuti teroristi, Uthman Mardalov i Salim Israilov. Na snimku se jasno može videti kako komuniciraju na ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i arapskom jeziku i zaklinju na vernost vođi ID Abu Bakr al - Bagdadiju.

Takođe objašnjavaju da ovim napadom žele da se osvete Rusiji zato što ubija Muslimane na Bliskom Istoku. Rusija još od septembra prošle godine bombarduje militante u Siriji, kao deo svoje kampanje da podrži predsednika Bašara al Asada.

ID je pozvao svoje članove na džihad ili sveti rat u Rusiji na snimku koji se pojavio prošlog meseca. Kremlj je po tom pitanju izdao saopštenje kako ovakve pretnje neće uticati na njihovu borbu protiv međunarodnog terorizma. 

Povodom ovog događaja policija je izdala saopštenje da su napadači bili naoružani pištoljima i sekirama. Jedan od njih je ubijen tokom napada, a drugi dok je pružao otpor tokom hapšenja. U akciji hapšenja koja je potom usledila, policija je uhapsila jednu osobu u Samari, pod sumnjom da je ID terorista. Tokom pretresa njegove kuće zaplenili su jedan kalanjikov, municiju i pet blokova TNT -a, ukupne težine od 1,8kg. U njegovoj kući su pronađena uputstva za pravljenje eksploziva kao i ID materijal.

Kako prenosi agencija TASS organizator ovog terorističkog akta zadržan je u pritvoru. Navode da je reč o ruskom državljaninu jedne od centralnih azijskih zemalja koji je rođen 1982. godine.

(Telegraf.rs/Daily Mail)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.