OEBS: Izbori u Rusiji nisu bili fer

Izvor: NaDlanu.com, 05.Mar.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Izbori u Rusiji nisu bili fer

Posmatrači OEBS-a ocenili su u ponedeljak da predsednički izbori u Rusiji, na kojima je pobedio premijer Vladimir Putin, nisu bili fer, jer je njihov ishod bio poznat od samog početka.

"Mada su kandidati mogli da sprovode predizbornu kampanju bez prepreka, uslovi su bili na strani jednog od kandidata, premijera Vladimira Putina", izjavio je na konferenciji za novinare šef misije Parlamentarne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << OEBS Tini Koks.Na konferenciji za novinare, on je kazao da su izbori "jasno" pokazali pobednika, koji je osvojio apsolutnu većinu, što je omogućilo da se izbegne drugi krug."Na izborima nije bilo realne konkurencije, nisu postojali jednaki uslovi za sve kandidate. Po našoj oceni, ti izbori su bili nepošteni, bez obzira neke inovacije u biračkom sistemu", izjavio je kordinator misije evropskih posmatrača Toni Pikula.Pikula je ocenio da su "ozbiljni problemi bili vidni od samog početka izbora".Posmatrači OEBS su negativno ocenili i proces prebrojavanja glasova zbog kršenja procedure, na oko trećini glasačkih mesta gde su prisustvovali.MOSKVA, 5. marta 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Izbori,   Predsednički izbori

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS: Izbori u Rusiji nisu bili fer

Izvor: Mondo, 05.Mar.2012

Posmatrači OEBS-a ocenili su danas da predsednički izbori u Rusiji, na kojima je pobedio premijer Vladimir Putin, nisu bili fer, jer je njihov ishod bio poznat od samog početka.

Nastavak na Mondo...

OEBS: Namešteni izbori u korist Putina

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012

Ruski predsednički izbori bili su jasno namešteni u korist premijera Vladimira Putina, objavila je misija međunarodnih posmatrača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju..."Nije bilo istinskih protivnika i zloupotrebom sredstava ruske vlade osigurano je da uopšte ne bude upitno ko će biti...

Nastavak na Vesti-online.com...

OEBS: Izbori u Rusiji namešteni

Izvor: VOA, 05.Mar.2012

Evropski posmatrači kažu da su predsednički izbori u Rusiji nesumnjivo bili namešteni u korist premijera Vladimira Putina

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.