Nusra front napada kurdske kvartove u Alepu

Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nusra front napada kurdske kvartove u Alepu

Borci terorističke organizacije Nusra front i njihovih saveznika iz Ahrar el šama napali su nekoliko kvartova Alepa u kojima žive Kurdi, saopštio je izvor iz sirijske samoodbrane.

„Militanti Nusra fronta i Ahrar el šama od rane zore napadaju pozicije sirijske narodne samoodbrane i Kurda. Borbe se nastavljaju u Ašrafiji, Bustan el Bašu i pored Bani-Zejda“, rekao je izvor.

Prema rečima predstavnik samoodbrane jutros su militanti napali kurdske kvartove intenzivnim minobacačkim i raketnim gađanjima, nakon čega je počeo napad. Nema podataka o žrtvama.

Okršaj Kurda i DAEŠ-a na granici s Turskom, na desetine mrtvih

Predstavnici kurdskih Jedinica narodne zaštite u Siriji saopštili su danas da su 43 njihova borca ubijena u napadu DAEŠ-a na grad Tel Abjad, na granici s Turskom.

Kurdski zvaničnik Redur Kselil naveo je da je u sukobima, započetim u subotu, a okončanim u ponedeljak, poginulo 140 boraca DAEŠ-a i 23 civila.

Prema njegovim rečima, Jedinice narodne zaštite i dalje drže kontrolu nad Tel Abjadom.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 02.03.

Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2016, 10:42

  . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji - Kliknuti ovde ili na mapu ispod. . . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . . .   OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.