Novi sumnjivi paketi u Turskoj

Izvor: Press, 30.Okt.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sumnjivi paketi u Turskoj

U tursko Ministarstvo spoljnih poslova i ambasadu Norveške u Ankari su danas stigli sumnjivi paketi, saopštila je danas turska policija, što su najnoviji u nizu sličnih incidenata u toj zemlji.
Turska državna Uprava za hitne situacije AFAD je saopštila da su obe institucije prijavile da su im sumnjivi paketi stigli ujutro, prenela je agencija AFP.

U saopštenju se ne navodi šta se nalazilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u paketima, ali turska novinska agencija Dogan je navela da su oni sadržavali isti žućkasti prah koji je prošle nedelje poslat u konzulate Belgije, Kanade, Nemačke, Francuske, Mađarske i SAD u Istanbulu.

Nakon što su došli u kontakt sa tim prahom, 25 članova osoblja tih konzulata je primljeno u bolnicu, ali su ubrzo pušteni pošto nije bilo nikakvih štetnih posledica po njihovo zdravlje.

Tursko Ministarstvo zdravlja je navelo da nema nikakvih dokaza da je prah, za koji se ispostavilo da je obična žuta kreda, sadržavao bilo kakve štetne supstance.

Incidenti su, međutim, izazvali zabrinutost u Istanbulu zbog sve veće opasnosti koju po Tursku i Zapad predstavljaju džihadisti koji pokušavaju da osvoje sirijski grad Kobane na samoj granici sa Turskom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi sumnjivi paketi u Turskoj

Izvor: B92, 30.Okt.2014

U tursko Ministarstvo spoljnih poslova i ambasadu Norveške u Ankari stigli sumnjivi paketi, saopštila turska policija, što su najnoviji slični incidenti...Turska državna Uprava za hitne situacije AFAD je saopštila da su obe institucije prijavile da su im sumnjivi paketi stigli ujutro, prenela je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.