Netanijahu: Loš dogovor s Iranom opasan po svet

Izvor: Press, 23.Nov.2014, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Loš dogovor s Iranom opasan po svet

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je danas da je bolje da se ne postigne dogovor s Iranom nego da se sklopi loš dogovor, koji će dovesti u opasnost ne samo Izrael i Bliski istok, već i čitav svet.
Netanijahu je to rekao na današnjoj sednici vlade uoči sutrašnjeg isteka roka za postizanje dogovora između Irana i svetskih sila.

On je objasnio da pomno prati pregovore u Beču >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i da je u bliskom kontaktu sa predstavnicima zemalja P5 plus 1 – SAD, Rusijom, Kinom, Velikom Britanijom, Francuskom i Nemačkom koji pregovaraju s Iranicima.

Netanijahu je dodao da ga je sinoć državni sekretar SAD Džon Keri obavestio o pregovorima i da je Izrael stavio do znanja svoju poziciju svetu i da, kako je rekao, Iranu ne sme biti dozvoljeno da postane sila na nuklearnom pragu. “Ne postoji razlog da mu bude dozvoljeno da sačuva hiljade centrifuga koje će omogućiti da obogaćuje uranijum za nuklearnu bombu u kratkom periodu,” rekao je Netanijahu.

On je dodao da takođe ne postoji razlog da se Iranu dozvoli da razvije interkontinetalne balističke rakete, koje mogu da nose nuklearno punjenje i prete čitavom svetu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Netanijahu: Loš dogovor s Iranom opasan po svet

Izvor: Blic, 23.Nov.2014

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je danas da je bolje da se ne postigne dogovor s Iranom nego da se sklopi loš dogovor, koji će dovesti u opasnost ne samo Izrael i Bliski istok, već i čitav svet...Netanijahu je to rekao na današnjoj sednici vlade uoči sutrašnjeg isteka roka za postizanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.