Napad nožem u Finskoj – dve osobe mrtve, šest povređenih

Izvor: RTS, 18.Avg.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad nožem u Finskoj – dve osobe mrtve, šest povređenih

Finska policija je saopštila da su dve osobe preminule, a šest je povređeno u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, na zapadu zemlje. Jedan muškarac je pritvoren a policija je saopštila da je on delovao sam.
"Ima osam žrtava u napadu nožem. Dve osobe su preminule, a šest je povređeno", saopštila je policija tog grada na Tviteru, a prenosi agencija Frans pres.

Policija je navela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je muškarac koji se nalazi u pritvoru delovao sam ali se ne odbacuje mogućnost da je u napad bilo umešano još ljudi. Vlasti su u potrazi za potencijalnim osumnjičenima.
Predsednik Finske Sauli Ninisto posetio je Turku i osudio napad kao šokantan i kukavički čin.
On je rekao da zvaničnici rade sve što mogu da bi Finci mogli da se osećaju bezbedno.
Nakon što je finska policija upucala u noge i uhapsila jednog muškarca koji je nožem izbo i povredio više osoba u Turkuu, poslato je upozorenje da bi još nekoliko napadača moglo biti na slobodi.
Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je, nakon ovog napada, podignut nivo bezbednosti u čitavoj zemlji, a policija je preko Tvitera upozorila građane da izbegavaju centar tog grada.
Finska nacionalna televizija Ile obavestila je da je centar Turkua zatvoren, a svedoci napada su rekli kako su videli tela na zemlji u tom delu grada, prenosi AFP.
"Vlada pomno prati situaciju u Turkuu i policijske operacije su u toku", tvitovao je Juha Sipila pre sastanka u kabinetu, prenosi AFP.
MTV3 televizija obavestila je da je policija podigla nivo obezbeđenja na aerodrumu u Helsinkiju, kao i na železničkim stanicama.
U 2012. godini tadašnji finski premijer Jirki Katajne izbegao je napad nožem u Turkuu tokom izborne kampanje za opštinske izbore, a napadač je bio psihički poremećen i nije podignuta optužba protiv njega, podseća AFP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.