NOVO LUDILO: U Finskoj ubio dvoje nožem

Izvor: Mondo, 18.Avg.2017, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO LUDILO: U Finskoj ubio dvoje nožem

Nepoznati muškarac danas je u gradu Turku, na zapadu Finske, izbo nožem nekoliko ljudi. Policija ga upucala u nogu. Potom je uhapšen. Dvoje ubijeno u napadu.

Prema tvrdnjama očevidaca, napadač je uzvikivao "Alahu ekber".

Finska policija saopštila je danas da su dve osobe stradale u napadu nožem u gradu Turku, na jugozapadu zemlje, javila je agencija AP.

Pozivajući se na bolničke izvore, agencija Frans pres javila je da je osam osoba povređeno u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napadu.

Policija je dodala da je uhapsila jednog osumnjičenog i da traga za još nekoliko.

Policija je putem Tvitera pozvala ljude da izbegavaju taj deo Turkua.

Another one who had a #dream, possibly that of seeing her own grandchildren grow up. #turku#terror#finlandpic.twitter.com/qYaCOdIqNq

— J.A. Puntanen (@puntanenyahoo) August 18, 2017

Finski mediji pretpostavljaju da je reč o terorističkom napadu.

Mediji navode izjave očevidaca da su videli bar jedno nepomično telo, kao i još nekoliko ljudi koji su ležali na zemlji sa povredama u centru ovog grada, koji ima manje od 200.000 stanovnika.

Several People Stabbed in Finland, Attacker Shot and Detained https://t.co/eW3GDZ4sAn#Top_Stories#World_News#Finland#stabbing#Turkupic.twitter.com/1oHB8AMoEx

— Intelligencer Post (@IntelligencerP) August 18, 2017

Takođe, nezvanično, moguće je da je bilo više napadača.

Napad u Finskoj dogodio se samo dan posle užasa u Barseloni, terorističkog napada u kojem je poginulo 14 ljudi, a povređeno više desetina osoba.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.