Navaljni proglašen krivim

Izvor: Press, 18.Jul.2013, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navaljni proglašen krivim

Sudija je u presudi ožnačio Navljanog kao organizatora, a Oficerova, vlasnika komnpanije „Vjatska drvna kompnanija“koja je drvnu građu kupila, kao saučesnika.

Sud će kasnije u toku dana saopštiti visinu kazne.

Tužilac je tražio da se Navaljni osudi na 6 godina zatvora, a Oficerov na 5 godina i da se obojica kazne novcanom kaznom od po milijardu rubalja.

Navaljni, poznati kritičar ruske vlasti i jedan od vođa vansistemske opozicije u Rusiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << insistirao je sve vreme da je proces protiv njega politički motivisan i namešten.

Čitanju presude prisustvuje veliki broj novinara ali i lideri opozicije Boris Nemcov, Ilja Ponomarjov, Ilja Jašin i Dmitrij Gudkov.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Lider ruske opozicije osuđen zbog krađe!

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jul.2013

Zbog krađe 10.000 kubnih metara drvne građe, jedan od lidera opozicije i kandidata za gradonačelnika Moskve Aleksej Navalni osuđen je na pet godina zatvora

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.