Najsavremenije operacije za devet pacijenata na KCS

Izvor: RTS, 28.Sep.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najsavremenije operacije za devet pacijenata na KCS

Srpski i italijanski neurohirurzi operisaće devetoro pacijenata u Beogradu. Najmlađi ima 10 godina, a najstariji 65. Na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra kažu da su operacije veoma rizične, ali da su obezbeđeni najbolji uslovi.
Dragan Savić sa Klinike za neurohirurgiju KCS kaže za RTS da srpski i italijanski lekari zajedno operšu danas dvoje, a narednih dana još šestoro pacijenata za koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je procenjeno da bez operacije neće moći još dugo da žive.

"Radićemo najsloženije neurohirurške operacije koje postoje i koje su vrlo rizične. Došle su italijanske kolege da sa nama operišu i da rizik ovih operacija bude manji", rekao je dr Dragan Savić.
Naveo je da se danas radi operacija tumora na lobanji.
"Ići ćemo kroz nos, otvorićemo glavu sa donje strane. Zahvaćeni su i krivni sudovi, centri za disanje kao i rad srca.Mogu da garantujem da ćemo dati sve od sebe ali rizik je veliki i uspeh je neizvestan. Ono što je sigurno je da ovi pacijenti bez operacije neće moći da žive", rekao je Savić.
Naveo je da je svih devet pacijenata ugroženo i da im preti opasnost od oduzimanja ruku i nogu ukoliko tumor nastavi da raste.
Ističe da su obezbeđeni svi uslovi da ova operacija bude obavljena na adekvatan način.
Sve će biti objavljeno u svetskim medicinskim časopisima, a naši najbolji hirurzi početkom novembra idu u Italiju gde će biti učitelji u obuci za zapadnoevropske neurohirurge.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najsavremenije operacije za devet pacijenata na KCS

Izvor: RTS, 28.Sep.2016

Srpski i italijanski neurohirurzi operisaće devetoro pacijenata u Beogradu. Najmlađi ima 10 godina, a najstariji 65. Na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra kažu da su operacije veoma rizične, ali da su obezbeđeni najbolji uslovi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.