NATO vojnik ubio novinara Bi-Bi-Sija u Avganistanu

Izvor: S media, 09.Sep.2011, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO vojnik ubio novinara Bi-Bi-Sija u Avganistanu

NATO priznao da je njihov vojnik u julu greškom ubio novinara koji je radio za BBC u Avganistanu. Istragom utvrđeno da je vojnik delovao u skladu sa zakonima oružanog konflikta i da je razumno reagovao u datim okolnostima.

Međunarodne NATO snage u Avganistanu priznale su danas da je jedan od njihovih vojnika u julu greškom ubio lokalnog novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji je radio za Bi-Bi-Si (BBC) u Avganistanu.

Alijansa je navela da je vojnik mislio da je 25-godišnji Ahmed Omed Kpulvak pobunjenik i pucao je u njega, smatrajući da će da aktivira eksploziv, prikačen za prsluk.

Kpulvak je jedna od 21 osobe koje su poginule tokom petočasovnih sukoba 28. jula, koji su izbili kada su pobunjenici digli u vazdug automobil-bombu u Trinkotu, glavnom gradu južne provincije Uruzgan, prenela je agencija AFP.

Rogozin: NATO zbog nafte delovao u Libiji

Ubijen glavni saradnik Al Kaide u Avganistanu

Gadafi optužuje NATO da krade libijsku naftu!

BBC je zatražio od NATO-a da istraži okolnosti pogibije njihovog novinara.

Istragom je utvrđeno da je vojnik delovao u skladu sa "zakonima oružanog konflikta i da je razumno reagovao u datim okolnostima".

(Tanjug)

Foto: Arhiva

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO VOJNIK UBIO NOVINARA BI-BI-SIJA U AVGANISTANU

Izvor: Kurir, 09.Sep.2011

KABUL - Međunarodne NATO snage u Avganistanu priznale su da je jedan od njihovih vojnika u julu greškom ubio lokalnog novinara koji je radio za Bi-Bi-Si u Avganistanu..KABUL - Međunarodne NATO snage u Avganistanu priznale su da je jedan od njihovih vojnika u julu greškom ubio lokalnog novinara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.