NAPAD U NIGERIJI: Petoro mrtvo, 12 ranjeno u eksploziji bombe na autobuskoj stanici

Izvor: Kurir, 23.Okt.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD U NIGERIJI: Petoro mrtvo, 12 ranjeno u eksploziji bombe na autobuskoj stanici

Eksplozivna naprav bila je sakrivena u jednom parkiranom vozilu i aktivirana je daljinski

ABUDŽA - Najmanje pet osoba je poginulo, a 12 je ranjeno u eksploziji na autobuskoj stanici u gradu Azareu u državi Bauči na severu Nigerije, javio je Frans pres.

Predstavnik tamošnje policije Muhamed Haruna rekao je francuskoj agenciji da su žrtve "izgorele do neprepoznatljivosti".

#UPDATE Five people have died in a bomb blast at a bus station in northern Nigeria's >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Bauchi state, police say http://t.co/Zj5FUIRhCA

Očevici su naveli da je eksplozivna naprava bila sakrivena u jednom parkiranom vozilu i da je aktivirana daljinski.

Do sada nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za eksploziju, a AFP navodi da je u toj oblasti ranije bila aktivna radikalna islamistička grupa Boko haram i dodaje da je ovo prvi teroristički napad od kako su nigerijske vlasti saopštile da je zaključeno primirje sa Boko haramom i dostignut dogovor o oslobađanju 219 otetih učenica.

Nigerijska država Bauči je tokom petogodišnje pobune Boko harama bil jedna od najviše pogođenih oblasti a česti su bili napadi na hrišćansko stanovništvo i crkve, koje su inicirali pripadnici te grupe.

Boko haram želi formiranje islamske države na severu naseljenom pretežno muslimanima, grupa je rascepkana a njena komandna struktura nije poznata, navodi AFP. Mete grupe su objekti povezani sa državnim strukturama, kao i lideri verskih zajednica i civili. Prema nekim podacima, tokom proteklih pet godina u napadima je život izgubilo 10.000 ljudi, dok je blizu 700.000 njih izbeglo.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nigerija, eksplozija na autobuskoj stanici

Izvor: RTS, 23.Okt.2014

Najmanje pet osoba je poginulo, a 12 je povređeno u eksploziji na autobuskoj stanici u gradu Azareu u državi Bauči na severu Nigerije...Očevici eksplozije su naveli da je eksplozivna naprava bila sakrivena u jednom parkiranom vozilu i da je aktivirana daljinski, dok je policajac Muhamed Haruna rekao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.